Общинската болница с 200 бона печалба, К. Костадинов би аларма: И двете лечебници в Дупница ще загинат

Костадин Костадинов

Прокуристът Мария Иванова остава на поста още 2 месеца, обяви: Ако съм човек на ГЕРБ, гордейте се с това, което съм направила

 

200 000 лева печалба за общинската болница в Дупница към края на месец август отчете прокуристът на лечебното заведение Мария Иванова на заседанието на Общинския съвет в петък.

Мария Иванова

Темата „Болница” за пореден път скара управляващите и опозицията. При обсъждането на докладната записка за прекратяване процедурата за провеждането на конкурс за избор на легитимен управител на МБАЛ „Св. Иван Рилски” Иванова бе поканена да даде информация за състоянието на болничното заведение в момента.

Методи Чимев, Емил Гущеров, Йонко Гергов и Милен Попов

Съобщено бе, че само за последните месеци задълженията са намалени с 266 000 лв. и към 1 август са 2 млн. и 130 хил. лв. Неплатените средства към доставчици са 440 000 лв., а в края на миналата година са били 633 479 лв. Разходите за транспорт са намалени с повече от 15 000 лв., като за последните 9 месеца са по-малко и плащанията за храна и пране. Към края на август са изплатени и заплатите на персонала.

ОбС прекрати конкурсната процедура за избор на управител на болницата, отпусна 20 000 лв. на 3 селски училища.

Масово има хора в болнични

 

„Договорът за транспорт е към 1 април. Все още има шофьори, които са в болнични. Все още има шофьори, които не са напуснали, изплатени са им отпуски. Има хора, които представят  болнични, те се обжалват от НОИ. Масово има хора в болнични. Масово имаше хора, които след връчване на предизвестие за съкращение си взеха болничен, който беше до деня на избор на нов управител.

Пламен Соколов
Йордан Йорданов прочете декларация от името на ГЕРБ.

Имаше хора, които си позволиха и един ден самоотлъчка. След като се провали конкурсът, провалилият се конкурс за управител, подадоха молба за напускане. Не знам на какво разчитаха, може би някой някъде им обещаваше нещо.

подробности четете в печатното издание

 

К. Костадинов, Иван Раков, Георги Георгиев, Йонко Гергов и Любомир Георгиев направиха нова група в ОбС-Дупница