30 ученици от Перник положиха клетва в „Детското полицейско управление“

20 третокласници от ОУ „Св. Иван Рилски“ тържествено положиха клетва, встъпвайки в обучителната група на „Детското полицейско управление“. Малките доброволци бяха поздравени от зам.-кмета по култура и образование Севделина Ковачева. 

„Щастлива съм да открия тази чудесна инициатива, която е насочена към учениците и младите хора в Перник. Тя дава възможност чрез различни методи и прояви децата да се забавляват и усвояват различни и полезни знания, които ще помогнат да вземат правилните решения в трудни ситуации“, сподели Ковачева. Тя изрази надежда, че по този начин учениците ще могат да се докоснат до истинската работа на полицаите и да разберат колко са отговорни техните задачи и им пожела много здраве, ентусиазъм и успех.

„Благодаря на всички служители на ОД МВР-Перник, които помагат и съдействат „Детското полицейско управление“ да се провежда все по-успешно през всяка следваща година. Освен множеството възможности животът крие и много рискове, за които всеки трябва да бъде добре подготвен и да се справи адекватно при необходимост и вие сте тези, които помагате за това. Успех на всички участници и организатори“, каза още Севделина Ковачева. На откриването присъства и народният представител д-р Александър Александров. Участниците бяха приветствани още от областния управител Ирена Соколова и директора на училището Бойко Свиленов.

Идеята на инициативата е децата, забавлявайки се, да получат знания и умения за опазване на своя живот и този на приятелите си, да се справят в трудни ситуации с различни предизвикателства вкъщи, в училище, на улицата, в планината.