Ремонтите в Долна баня стартираха с подмяната на тротоарни настилки и осветление по ул. „Рилско шосе” за 468 000 лв.

Стартираха дългоочакваните ремонти на улици и пътища в община Долна баня. Началото бе поставено с реконструкцията на пътни и тротоарни настилки и подмяна на уличното осветление на улица “Рилско шосе”. Изпълнител на обекта е фирма “ДЗЗД Долна баня Строй”, като ще бъдат ремонтирани 850 метра пътна настилка, поставен нов асфалт на шосето, нови тротоари и подменено уличното осветление на стойност 468 хиляди лева.

Улиците и пътищата, които ще се реконструират в рилския град, ще бъдат с безвъзмездна финансова помощ от Държавен фонд “Земеделие” по Програмата за развитие на селските райони и е на стойност над 6 милиона лева.

Започна и ремонт на улици в центъра на Долна баня. 150 метра нов асфалт бе положен на улица “Пенчо Славейков” в непосредствена близост до сградата на общината, както и бе подменена настилката на двата съседни паркинга за служебните автомобили на служителите и работниците. С нова премяна на практика посрещнаха петъчния ден и десетките търговци на зеленчуци, плодове, дрехи и обувки, които разполагат своите сергии именно на обновената улица “Пенчо Славейков”. Строително-ремонтните дейности бяха извършени от техника и работници на софийската фирма “Ив Солей” и на общинската фирма “Долна баня Строй” на стойност 48 хиляди лева, като средствата са от програмата за капиталовите разходи на общината.