Хората от „златната възраст” в Долна баня се почерпиха с баниците на Цветанка и Петрунка, Веска Кулина сложи на трапезата сурова туршия

Международният ден на възрастните хора бе отбелязан скромно от членовете на пенсионерския клуб “Надежда” в Долна баня.

Голямото честване на празника на хората от третата възраст ще бъде, макар и на патерица, на 10 октомври – сряда, в рилския град, когато среща ще си дадат в местен ресторант пенсионери от няколко приятелски клуба. На подредената с разнообразни гозби празнична трапеза в клуба поздрав към присъстващите отправи председателката Атанаска Лазарова с пожелания за здраве, щастие и повече радостни мигове в живота. Свой поздрав за здраве и дълъг живот към долнобанските пенсионери направи и кметът на общината Владимир Джамбазов, а пък председателката на Общинския съвет Лиляна Драганова им пожела над всички да бди Покровът на Пресвета Богородица.

След празничната наздравица всички се почерпиха от вкусните баници на Цветанка Тодорова и Петрунка Атанасова, както и мезиха от направената вече сурова туршия на Веска Кулина. За десерт пък жените хапнаха от приготвените от Василка Георгиева палачинки с шоколад и по някоя шоколадова бонбона, донесени от Лиляна Хаджигеоргиева. До края на празничната среща жените си побъбриха за това-онова от отминалите два почивни дни, както и по организацията на предстоящата голяма среща, а пък мъжете спретнаха игра на табла или прочетоха новите вестници.