Дупнишките актьори представят премиерата на новата си постановка “Почти като човешки глас” на 17 октомври

Празничният 19 октомври започва с водосвет за здраве, председателят на българските художници Любен Генов открива изложба

 

Изключително богата и пъстра ще бъде музикалната програма за празника на Дупница – 19 октомври. Честването ще започне още от 13 октомври с турнир по табла в Спортната зала и ще продължи в следващите дни. На 16 октомври от 19 часа в салона на ОбДТ “Невена Коканова” ще бъде концертът на Мъжки хор “Свети Иван Рилски”, вокален състав “АртПоп” и дупнишката банда “Симетрикс”. Ден по-късно със същия начален час е премиерата на театралната постановка на дупнишките актьори “Почти като човешки глас” от Вичо Балабанов.

На 18 октомври в 17 часа ще бъде откриването на изложбата на Нели Димитрова – “Магия в цветове”. Красивите платна ще бъдат изложени във фоайето на община Дупница. Същия ден от 19 часа в Спортната зала на града е големият концерт на легендарната група “Тоника СВ” и Стефан Диомов.

Най-богата е програмата на самия 19 октомври, който ще започне в 10,30 часа с тържествен водосвет за здраве и успех на пл. „Свобода”. Програмата ще продължи с “Усмивките на Дупница” – концерт на детските състави от града и селата. В 12,30 е откриване на изложбата “Абстрактна живопис” на Любен Генов, който е председател на Съюза на българските художници у нас. Творбите му ще бъдат изложени в изложбена зала “Околийска къща”. От 14 часа е кинопрожекцията на българския филм “Революция Х” в театралния салон, а от 18 часа започва веселие на пл. „Свобода”. На сцената първо ще се появят фолклорните танцови ансамбли и състави, а в 19 часа танцова формация “Гераците” и народната певица Поли Паскова ще продължат да се грижат за доброто настроение на дупничани и гостите на града.

Всички мероприятия са със свободен вход.