Футболистите на Говедарци направиха равен 0:0 със „Звездец” от Горна Малина

ФК „Бенковски” Костенец

И в отминалият четвърти кръг на Софийската ОФГ – Изток от есенния полусезон отново имаше завързани битки.

Отборите на “Спортист” от Нови хан и ОФК – Елин Пелин отложиха мача помежду си и това позволи на тима на “Бенковски” от град Костенец след победата си над “Ракитин” от Трудовец с 2:1 да се изкачи макар и временно на първото място в четвъртия ешелон. И двата отбора и “Бенковски” от град Костенец и ОФК от Елин Пелин имат вече по 9 точки в актива изиграните три спечелени мача – б.а. и двата отбора имат по една отложена среща. Трети в класирането е самоковския отбор на “Рилец” от Говедарци със 7 точки, който завърши наравно 0:0 при гостуването си на “Звездец” от Горна Малина. Толкова имат и футболистите на “Мътивир” от Ихтиман, които при гостуването си на отбора на Мирково го победи с 4:1. В този четвърти кръг почиваше отборът на “Левски – 1923” от Елин Пелин.

С по 4 точки в класирането следват отборите на “Левски – 1923” от Елин Пелин и “Звездец” от Горна Малина. Футболистите на “Ракитин” от Трудовец имат 3 точки, а с 2 точки са сините от “Левски – 2007” от Долна баня. Отборите на “Спортист” от Нови хан и на Пирдоп са с по 1 точка. На последното място без спечелена точка и с три вече загуби е отборът на Мирково.

В събота и неделя – 5 и 6 октомври, са мачовете от петия кръг на есенния дял на първенството в Софийската ОФГ – Изток.

Програмата предвижда междусъседските дербита между отборите на “Мътивир” – Ихтиман и “Левски – 2007” – Долна баня, както и шопското между “Левски – 1923” от Елин Пелин и “Звездец” от Горна Малина.

Временният водач в групата “Бенковски” от град Костенец посреща отборът на “Спортист” от Нови хан, а пък на стадиона в Пирдоп на местния отбор гостуват футболистите от “Ракитин” от Трудовец. На спортната база в самоковското село Говедарци футболистите на “Рилец” пък ще играят с отбора на Мирково.

В този пети кръг почива отборът на ОФК – Елин Пелин.