SEAT Tarraco – испанец, произвеждан в Германия

Основната премиера на испанския производител SEAT на автосалона в Париж е големият кросоувър Tarraco. Моделът със 7 места е кръстен на каталунския град Тарагона, като най-близките му „роднини” в концерна Volkswagen AG са Skoda Kodiaq и Volkswagen Tiguan.

Испанският модел се отличава от WV Tiguan по предната и задната част, докато отстрани е почти идентичен. Дължината на Tarraco е 4735 мм, като по този начин той е по-дълъг от Tiguan Allspace (4701 мм). Идеята на SEAT е към техния кросоувър да се насочат тези, които считат немския му събрат за скучен и не харесват семейно-пенсионерския имидж на Skoda Kodiaq.

Базовата версия на автомобила е с 5 места, а допълнителният ред седалки се предлага като опция. В оборудването на Tarraco са включени още светодиодна оптика, модерна аудиосистема и климатик, които съответно не трябва да се доплащат.

В салона на автомобила прави впечатление комбинацията от прибори Digital Cockpit с 10,25-инчов сензорен дисплей. Моделът разполага още с мултимедиен комплекс с жестово управление и адаптивен круиз-контрол с асистент за движение в задръствания.

Силовите агрегати на испанския кросоувър са стандартните за концерна Volkswagen. Това са бензинови мотори 1.5 TSI (мощност от 150 к.с.) и 2.0 TSI (190 к.с.). Ще се предлага и дизелов вариант – 2.0 TDI, който е достъпен в два варианта – със 150 или 190 к.с. За по-слабите мотори се предвижза 6-степенна механична скоростна кутия, а за по-мощните – 7-степенна преселиктивна трансмисия и система за задвижване на четирите колела.

Кросоувърът ще се произвежда в германккия завод на Volkswagen, където се сглобява дългата версия на Volkswagen Tiguan – Allspace. Продажбите на Tarraco стартират в края на годината.

 

 

 

topgear.bg