ОТ МРЕЖ@ТА; Югозападът се вълнува от….

Югозападът е изключително активен в социалните мрежи. Като представители на отговорно гражданско общество, хората от Дупница, Перник, Кюстендил, Самоков и др. градове постоянно публикуват снимки и постове за нередности, странности, похвали и всичко, което забелязват или знаят. Ето по градове най-актуалните проблеми и интересни случки, споделени от хората в социалната мрежа.

 

В Дупница – неправилно паркиране

 

Фейсбук групата на Дупница почти всеки ден изобилства от снимки с неправилно паркирани автомобили. Един от последните постове е на потребител с името Александър Мирчев, който изобличава един от безразсъдните шофьори, спрял на място, което пречи на пешеходци и майки с колички.

 

В Самоков – змия в парка

 

Водна змия, пропълзяла в парка на Самоков, бе забелязана и уловена в кадър от потребител на социалната мрежа с името Ваня Паунова. Според коментарите на самоковци змията е безобидна и няма място за страх и паника.

 

В Перник – лимузина

 

Чисто бяла лимузина хамър събра очите на перничани. Тя бе уловена от Росен Стойнев и бързо-бързо събра възхищението на хората от Перник. Някои даже се чудеха и майтапеха, че това са новите градски автобуси, а други се чудеха как това автомобилно чудо се справя със завоите.

 

Сапарева баня – победа за Димчо Мицов

Сапаревобанци подобаващо отчетоха поредната купа и победа в актива на лекоатлета Димчо Мицов, който има редица успехи в планинското бягане и маратони.

 

В Кюстендил – млад господин си търси жена

 

На любопитна обява попадна Ренета Пешева от Кюстендил. Тя публикува във фейсбук групата на града снимка на бележка, закрепена на едно дърво. Хората се чудеха и маеха на креативността на господина, подател на обявята, и се шегуваха, че чак иска евентуалните кандидатки да му подадат и тяхно описание.

 

 В Сандански – баш майстори

 

Мая Трендафилова публикува снимка на сговорна дружина, която е запретнала ръкави и ремонтира тротоара.