Юношите на „Марек Юнион-Ивкони” завоюваха второ място на престижен турнир

Юношите старша възраст на „Марек Юнион-Ивкони” завършиха втори на престижен турнир, игран в София. Дупничани бяха един от четирите клуба, които се впуснаха в битка за купата „Играй с Левски” заедно с домакините, ЦСКА и „Миньор” (Перник).
Двубоите се играха във формат 2 от 3 гейма, а жребият срещна момчетата от Дупница срещу „Левски” в първия своеобразен полуфинал. В него „Марек Юнион-Ивкони” се наложи с 2:1 гейма над „сините”, водени от италианеца Андреа Буратини. На финала дупнишкият клуб се изправи срещу ЦСКА и загуби с 0:2 гейма. Третото място бе заето от домакините, а четвърти останаха перничани.
„Турнирът беше много полезен, тъй като отборите на „Левски” и ЦСКА са едни от най-силните в България на тази възраст. Изиграхме хубав първи мач срещу домакините за разлика от финала с ЦСКА, в който липсваше емоционалният заряд в отбора. Също така в решаващия мач посрещането се оказа слаб елемент в играта ни. Момчетата трябва да си повярват и съм сигурен, че резултатите ще са налице в края на сезона”, каза пред „Вяра” наставникът на дупничани Радослав Асенов.
На водения от него отбор предстоят две контролни срещи с връстниците им от ЦСКА през следващата седмица, като част от подготовката за стартиращото на 28 октомври първенство. Има вероятност в близките дни юношите старша възраст да премерят сили и с националния отбор на Алжир, както и с мъжкия състав на „Марек Юнион-Ивкони”, но проверките все още са в процес на уточняване.