Кюстендилските пилоти Паоло Христов и Дейвид Митов с първо и второ място в Балканската купа

Всички призьори от Балканската купа

27 пилоти „хвърчаха” на писта “Пауталия” в спор за призовите места в четири класа

Кюстендилската писта “Пауталия” посрещна през уикенда участниците в надпреварата за Балканската купа. На старт застанаха 27 пилоти, които си оспорваха призовите места в 4 вида клас. След луда надпревара по трасето първите места грабнаха Петър Богатиновски, Игор Тешевчи, Паоло Христов и Юлиян Серафимов, съответно в класовете Mini BG, Mini, Rotax Junior/Senior/No Gear Open и KZ Open.

Отлично представяне в Rotax Junior/Senior/No Gear Open направиха двамата кюстендилски пилоти Паоло Христов и Дейвид Митов. Христов спечели след оспорвана битка със съотборника си Дейвид Митов, който е тазгодишният шампион на страната. Трети се класира Люсиян Савов. Четвърти и първи за Rotax Senior стана дебютантът в професионални състезания Марсело Сартори от Бразилия.

Богатиновски, който е състезател от Македония, изпревари сънародника си Стефан Стефановски. На трета позиция остана Ивон Симеонова, която имаше малшанс 3 обиколки преди финала. Тя за първи път караше на това трасе и водеше, но й падна веригата и това я отпрати с две места назад.

В Mini битката беше също много оспорвана, като в крайна сметка победата грабна Игор Тешевчи, следван от представилите се много силно Христо Младенов и Снежана Илиева, които карат за първи път в официално състезание в този клас. Първи финишира Данислав Арсов от екипа на GO GRILL, но той получи 10 сек наказание за удар с Юлиян Димитров във 2-рата обиколка и бе класиран 4-ти. Юли по-късно спря и не завърши състезанието.

В KZ Open убедително спечели Юлиян Серафимов, който остави на над 13 сек зад себе си Любимир Гърков. Трети се нареди Кирил Димитров, който изпревари ветерана Цветан Илиев, който е баща на Снежана от Mini.

За пореден път домакините от КК “Кюстендил” в лицето на Тошо Аначков получиха похвали за организацията – както на надпреварата, така и за отлично подготвеното трасе.