17 високопроходими автомобила получи полицията в Кюстендилско, Елиан Стамболийски: Дано с тяхна помощ има повече разкрити престъпления

Комисар Елиан Стамболийски

Новите автомобили са оборудвани със система за автоматична идентификация на регистрационните номера

 

17 нови високопроходими автомобила “Грейт Уол” и “Фолксваген” за служебно ползване бяха докарани от столицата и строени на главната улица пред ОДМВР – Кюстендил, където директорът на ведомството старши комисар Елиан Стамболийски връчи ключовете на новите автомобили на служителите.

17 возила “Грейт Уол” и “Фолксваген” бяха строени пред сградата на ОДМВР.

Те ще се ползват приоритетно за патрулно-постова дейност и териториално обслужване на населението, като 6 от тях се предоставят на РУ-Дупница, по един от новите автомобили получават РУ-Рила и РУ-Бобов дол, останалите са за РУ-Кюстендил.

Те ще се ползват приоритетно за патрулно-постова дейност и териториално обслужване на населението.

„Едва ли има по-подходящ момент да получим високопроходимите автомобили от този с настъпването на зимата. Надявам се с тяхна помощ да има по-малко престъпления и повече разкрити. Част от старите автомобили ще са извадени от щата на областната дирекция и ще бъдат предоставени на други дирекции”, каза Елиан Стамболийски. Три от автомобилите са оборудвани да бъдат използвани при безредици.

Новите автомобили са оборудвани с комуникационен терминал ТЕТРА, система за автоматична идентификация на регистрационните номера на моторните превозни средства, таблетно устройство, светлинно-звукова система, конуси и  разтегателни бариери.

Автомобилите – VW Tiguan и Great Wall Hover, са доставени за МВР в изпълнение на проект по Фонд „Вътрешна сигурност“ на ЕС „Подкрепа за справянето с миграционния натиск по българските външни граници“.