Областна администрация – Кюстендил

Областна администрация – Кюстендил в качеството си на водещ партньор изпълнява проект: „Промотиране на туристическите атракции в 3D“ с референтен номер CB006.1.21.193. Проектът  е съфинансиран от ЕС чрез Интеррег-ИПП ТГС България – Бивша югославска република Македония CCI No 2014TC16I5CB006. Партньор по проекта е Центърът за развитие на Североизточния планов регион в Република Македония с център гр. Куманово.

В рамките на проекта са изработени промоционални 3D видеоклипове, популяризиращи общото културно-историческо наследство и природно богатство на трансграничния регион. Тези видеоклипове се предвижда да бъдат прожектирани на открито в общини в област Кюстендил, както и в Североизточния планов регион в Република Македония.

Първата прожекция се състоя на 10.10.2018 г. пред Областната администрация в Кюстендил на 10 октомври.

Следващата прожекция се предвижда да бъде на 11.10.2018 г. от 19,30 часа, в Амфитеатъра на гр. Бобов дол, Парк Бобов дол, ул. „Св. Спас”.

Прожекцията в гр. Дупница ще се състои на 12.10. от 19,30 часа пред община Дупница.

Ще бъдат показани 16 бр. клипове на голям екран. Девет от тях са посветени на всяка една от общините в Кюстендилска област. Кани се широката общественост, бизнесът и заинтересованите страни в сферата на туризма да видят прожекциите и да се запознаят с уникалното богатство на трансграничния регион.