Peugeot 508 получава R-версия с хибриден мотор

Новият лифтбек Peugot 508 ще получи мощна версия, която френският производител традиционно обозначава с буквата R. В случая тя ще бъде оборудвана с хибриден силов агрегат, разкри главният дизайнер на компанията Жил Видал по време на автосалона в Париж.

Знае се, че хибридната система ще получи 1,6-литров бензинов турбодвигател, два електрически мотора и 8-степенна автоматична скоростна кутия. При Peugeot 508 R агрегатът ще развива над 300 к.с., като ще позволява ускорение от 0 до 100 км/ч за 4,5 секунди. Максималната скорост на новата модификация ще бъде 250 км/ч.
„Хибридите не само свалят нивата на вредни емисии и разхода на гориво, но и дават допълнителна мощност. Направата на подобен автомобил няма да изисква толкова много усилия от наша страна”, коментира Видал, но не пожела да разкрие сроковете за излизането на пазара на подобен автомобил.
Цената на Peugeot 508 R също ще стане ясна на по-късен етап, но се очаква тя да бъде и най-високата за модела. Това ще се дължи не само на хибридния агрегат, но и на богатото оборудване, с което ще се предлага автомобилът.
Последният сериен модел на Peugeot, получи добавка R към името си, беше купето RCZ R. То се задвижаше от 1,6-литров бензинов турбомотор с мощност 270 к.с. и 330 Нм. Най-вероятно с буква R за бъдеще ще бъдат обозначавания и спортни версии на компактните модели на френската марка – 208 и 308, които сега носят названието GTi.

topgear.bg