Кирил Котев: Собственикът на “Царско село” Стойне Манолов ме одра пред 30 души

Кирил Котев

Дупничанинът: Белезите са от жена му

БФС наказа „Царско село” след екшъна с 1250 лв.

  Стойне със забрана до живот да посещава домакинските мачове на ЦСКА 1948

 

 

Собственикът на “Царско село” Стойне Манолов, чиито корени са от Дупница, е нападнал спортно-техническия директор на ЦСКА 1958 Кирил Котев, съобщава Sportal.bg. Срещата от Втора лига завърши 1:1, а на излизане от сектор “А” бизнесменът е одраскал с нокти Котев по врата. “Предяви някакви претенции и ме одраска по врата. Не съм го провокирал с нищо. Имаше 30 свидетели и те могат да потвърдят. Може да видите белезите”, каза Котев и показа последствията от атаката на бизнесмена. Манолов отрече да е нападал Котев: “Не съм нападал Котев.

Стойне Манолов

Това са пълни измислици. Белезите по врата му може да са от жена му. Белезите са стари, не са от вчера”. Бизнесменът смята, че ако Котев има претенции, трябва да ги предяви в съда. Снощи шефът на ЦСКА 1948 заяви, че Манолов го е нападнал без никаква причина. На въпрос какво цели Котев с твърдението, че е бил атакуван физически, босът на “Царско село” отговори:
“Целта е да ме дискредитират. Не успяха да ни победят и сега се чудят какво да измислят”.
“Бях с децата си и този фен ме атакува много грозно. Не знам дали да го споделя пред вашата медия. Каза ми “да ти го н…..м в у….а”. Ако си на мое място, сигурно и ти така ще реагираш. Защитих семейството си. Какво да направя при това положение? Да стоя и да си мълча?”, завърши силният човек в Царско село. Дисциплинарната комисия на БФС излезе с позиция за скандалите след мача от Втора лига ЦСКА 1948 – „Царско село” (1:1) на ст. “Васил Левски” снощи. “На днешното си заседание Комисията по етика и феърплей към Българския футболен съюз разгледа инцидента между члена на УС на Сдружение “Футболен клуб Царско село 2015” Стойне Манолов и спортно-техническия директор на ФК ЦСКА 1948 Кирил Котев. След проведени разговори с Котев и с началника на направление на Охранителна полиция СДВР-МВР Борислав Мойров комисията отчете, че действията на Стойне Манолов са в разрез с етичните норми на поведение и предложи на Дисциплинарната комисия към БФС да вземе отношение по казуса.
Дисциплинарната комисия глоби ФК „Царско село” с имуществена санкция в размер на 1250 лв. за саморазправа със служебни лица от отбора домакин, на основание чл. 36, ал. 1, т. 5, б. А от ДП 2018/2019. Независимо от решението на Кирил Котев да не подава жалба пред органите на реда, Българският футболен съюз категорично изразява възмущението и несъгласието си с подобни прояви и още веднъж подчертава, че евентуални бъдещи такива ще бъдат санкционирани съобразно дисциплинарния правилник на централата”. От своя страна ръководството на ЦСКА 1948 обяви забрана до живот на Стойне Манолов да посещава домакинските мачове на отбора в обръщение към феновете в клубния сайт.