Търговищенци събраха над два тона помощи за приюта на отец Иван в Нови хан

Търговищенци събраха над два тона помощи за приюта на отец Иван в Нови хан. Утре голям камион ще отпътува от квартал “Въбел”, за да закара на нуждаещите се хора дарението. За Нови хан ще замине и Снежна Йорданова – жената, по чиято инициатива започна благотворителната акция, разказа за БТА Светла Манолова – председател на НЧ “Развитие-1904”, подкрепило кампанията.

Дарителската акция бе обявена през август. Стотици граждани с добри сърца от региона прегръщат идеята и даряват. Събрани са над тон хранителни продукти и перилни препарати. Дарени са запазени дрехи и обувки, одеяла и други топли завивки.

Членовете на няколко пенсионерски клуба пък са дарили зимнина. “Радваме се на активността на хората. В тези нелеки времена всеки жест на човеколюбие заслужава адмирации”, казва Манолова.

Дами от Велики Преслав даряват дрехи, буркани със зимнина, одеяла, детски дрехи и играчки. Разбират за кампанията от шуменски вестник.

Местна млекопреработвателна фирма осигурява транспорта, доброволци помагат за товаренето на продуктите днес. Кампанията приключва, но всеки ден се явяват хора, които искат да дарят, затова може и да подновим акцията, ако от приюта кажат, че имат нужда, допълни Светла Манолова.