Дупнишкият „Марек Юнион-Ивкони” картотекира волейболист от Руанда, пусна абонаментните карти за новия сезон

Ивес Мутабази ще бъде картотекиран в състава на „Марек Юнион-Ивкони” идната седмица. Волейболистът от Руанда може да играе еднакво успешно както като посрещач, така и като разпределител. Той вече получи работна виза за България и вече няма никакви пречки за това официално да стане най-новото попълнение на дупнишкия клуб. Мутабази и Катбарт Малинга от Уганда са двамата иностранци, които ще запълнят квотата за чужденци в дупнишкия клуб. С отбора ще продължи да се подготвя и третият африканец – Иван Боб Огном, но той засега няма да получи картотека. Неговите документи са в процес на подготвяне и той също ще получи картотека, но при положение, че един от другите двама играчи от чужбина бъде продаден. Това се налага, защото един клуб има право на най-много двама иностранци в състава.
Междувременно ръководството на „Марек Юнион-Ивкони” пусна в продажба абонаментните карти за своите фенове. Всички желаещи да се сдобият с ценните пластики за всички мачове от стартиращия скоро нов сезон могат да си ги закупят от Спортната зала срещу 30 лева. Цената на билетите за предстоящия шампионат остава непроменена – 2 лева за ученици и пенсионери и 3 лева за всички останали.
Първенството започна на 19 октомври с 3 двубоя от първия кръг. ЦСКА ще се изправи срещу „Черно море” във Варна, „Миньор” ще посрещне „Дея спорт” (Бургас) в Перник, а шампионите от „Нефтохимик 2010” са домакини на „Добруджа 07” в най-интересния двубой от първия кръг. Дупничани започват два дни по-късно с домакинство на „Пирин” (Разлог).