Кметът Чимев инспектира началото на ремонта по подмяна на водопровод в Дупница

Надявам се нашите аварийни групи да “забравят” за съществуването на улица „Венелин”, коментира ВиК шефът Илиев

ВиК-Дупница започна подмяната на водопровода по ул. „Венелин”. Да видят как стартират изкопните дейности, на място бяха и управителят на водното дружество Илия Илиев, и кметът на Дупница инж. Методи Чимев. Почти 1 километър 50-годишен водопровод ще бъде изцяло подменен в следващите седмици.

От ВиК са поставили обозначителни табели и преминаването на МПС-та по улицата не е затруднено. “Това е най-дългият участък, по който ако минете, буквално през 10 метра сме разкопавали заради проблеми с водопровода. С подмяната му се надявам да “забравят” нашите аварийни групи за съществуването на тази улица”, лаконичен бе Илиев.

Инж. Чимев направи проверка и на изкопните дейности, свързани с подмяната на канализацията и по една от “емблематичните” улици – “Велико Търново”, която бе като след бомбардировки. Освен канал там ще бъде също изцяло подменен водопроводът, след което изградени тротоари и положен нов асфалт. “Няма да скрия, че съм доволен от факта, че живеещите по тази улица, с които днес разговарях, приемат положително дейностите и най-вече с разбиране подхождат към дискомфорта. Има някои забележки по работата, но служителите от общината и строителният надзор, които съблюдават за работата, ще се заемат с отстраняването им”, коментира инж. Чимев.