„Беласица”-младша възраст загуби от ЦСКА-1948 с 0:1 в Кърналово пред 200 души

Футболистите младша възраст на „Беласица” (Петрич) загубиха нелепо от ЦСКА-1948 с 0:1 в Кърналово. Мачът за първенството на Зона София се игра пред около 200 зрители при добре подготвен терен и топло време. През първата част на срещата и двата отбора търсеха начин за отбелязване на гол. В 18-ата минута Кристиян Нгуен с далечен шут уцели напречната греда зад вратаря на домакините Тодор Димитров.

В 36-ата минута Мартин Гръчки бе париран навреме от Антони Алексов, преди да стреля. Благой Стоянов от отбора на „Беласица” пропусна чисто голово положение, след като в 34-тата минута изскочи в наказателното поле на гостите, но си пусна по-дълго топката и това бе добре дошло за вратаря на ЦСКА 1948 Мирослав Пейчев.
След почивката отборът на гостите заигра с по-дълги пасове и провеждаха атаките си по левия фланг най-вече, където Кристиян Нгуен, Георги Кочев и Божидар Николов търсеха начин за пробив в защитата на домакините. В 60-ата и 61-вата минута Мартин Стойков от отбора на „Беласица” бе близо до отбелязване на гол, но не бе точен в завършващата част на атаката. И когато вече всички на стадиона в Кърналово виждаха равенството в резултата, се случи най-неочакваното за домакините.

В 66-ата минута Петър Кепов-младши – син на известния футболист Петър Кепов, играл в доста именити отбори в Югозападна България, от 40 метра насочи директно топката срещу вратата на „Беласица” и вместо да я избие, стражът на „Беласица” Тодор Димитров учудващо пропусна кълбото през ръцете си и то се спря в мрежата за 0:1. Това сякаш отчая момчетата на „Беласица” и шест минути по-късно Божидар Николов от гостите надбяга защитата, стреля отблизо и само отличната намеса този път на Тодор Димитров бе причина да не се стигне до отбелязване на нов гол. Независимо от загубата зрителите на стадиона останаха доволни от старанието на момчетата на „Беласица”. Все пак загубата бе от отбор от клуб, събрал футболисти чрез подбор от цяла България.