Министър Аврамова откри обновената сграда на Областна администрация-Благоевград, обяви: Не очаквам строежът на тунел “Железница” на АМ “Струма” да се забави

По проекта са изпълнени енергийно ефективни мерки в сградата на областната управа в Благоевград и в община Кочан за 400 000 евро

 

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова откри ремонтираната сграда на Областна администрация-Благоевград. Заедно с областния управител Бисер Михайлов и министъра на местното самоуправление на Македония Сухейл Фазлиу те прерязаха лентата. Сградата бе реновирана по проект, като при изпълнението му Областна администрация-Благоевград си партнира с Центъра за развитие на Източен район за планиране в Македония. По проекта са изпълнени енергийно ефективни мерки в сградата на областната управа, както и по тази на македонската община Кочани. Той е на стойност около 400 000 евро.

“Не очаквам да има забавяне в строителството на тунел “Железница” на автомагистрала “Струма”. Смятам да приключим процедурата в законовите срокове и да имаме избран изпълнител, така че да стартираме важния проект. Има избран изпълнител, има обжалване на процедурата в КЗК, а след отказа на “Джи Пи Груп” да сключи договор за изпълнение процедурата по избор на изпълнител се удължава.

Следващата година приоритет ще са пътищата в лошо състояние. АПИ прави пълен преглед на пътищата. Третокласната мрежа е в най-тежко състояние. 25% от пътищата в страната имат проблеми”, обясни още Аврамова по време на церемонията в Благоевград.

Заедно с македонския си колега – министъра на местното самоуправление Сухейл Фазлиу, областният управител Бисер Михайлов откри обновената сграда на Областната администрация в Благоевград. Сградата е реновирана по Проект “Зелени сгради за общо зелено бъдеще” на стойност 400 хил. евро. Той се финансира по програмата ИНТЕРРЕГ България – Македония 2014-2020. При изпълнението му Областна администрация – Благоевград си партнира с Центъра за развитие на Източен район за планиране, Република Македония. По проекта са изпълнени енергийно ефективни мерки в сградата на областната управа, както и по тази на община Кочани, Република Македония.