С постановка отбелязаха 20-ия юбилей на Дневния център за деца с увреждания в Банско, кметът Икономов: Социалната работа не е само професия, но и кауза

С детска постановка, в която участваха деца с увреждания и техните връстници от общообразователните училища, бе отбелязана 20-годишнината от основаването на Дневен център за деца с увреждания „Здравец” в Банско.

Една различна, забавна и мъдра театрална пиеса по мотиви от „Мечо Пух” бе изиграна на сцената на читалище „Никола Вапцаров”, за да покаже, че няма физически граници, когато има взаимност и приемане. В края на тържеството, както се полага за рожден ден, имаше торта със свещички, ръкопляскания и усмивки. Кметът Георги Икономов, който бе гост на честването, заяви:

„Открит през 1998 година, центърът полага основите на модерните социални услуги на територията на община Банско. А социалната работа не е само професия, база от знания или реализиране на определени политики. Социалната работа е кауза, която се подчинява на принципи и ценности. За нея ни обединява разбирането, че само с общи усилия е възможна промяна в живота на децата с увреждания, на техните семейства и социалните общности. Вярвам, че за 20 години промяната в обществените нагласи вече е факт. Вярвам, че с малки, но уверени стъпки вървим в правилната посока”, заяви той от сцената. Центърът разполага с мини кухня, арт работилница, басейн, сензорна стая, добре оборудван рехабилитационен салон и вътрестълбищен лифт за потребители с инвалидни колички.