Seat започва да произвежда модел на Audi

Логистиката в глобалната мрежа на Volkswagen Group е доста интересна, тъй като по нея могат да се проследят връзките между отделните марки. От средата на 2011 г. до юли 2017 г. в завода на Seat в Марторел са произведени почти 800 000 бройки от модела Audi Q3. Новото поколение на кросоувъра обаче се прави в Дьор (Унгария), а на испанския завод беше поверено новата генерация на хечбека Audi A1 Sportback. Преди този модел се сглобяваше в Брюксел (Белгия)

Второто A1 ще се произвежда на две смени на обновената трета поточна линия в завода. От Seat подчертаха, че компанията е участвала непосредствено в разработката на модела и е подготмила висококвалифицирани сътрудници, които ще се справят със задачата.

„Испанският завод има огромен опит със системата за премиум-качество на Audi, така че Маторел е идеалното място за производството на А1, който е един от основните стълбове в сегмента”, заяви един от членовете на УС на Audi – Петер Кеслер.

По този начин заводът в Испания ще се съсредоточи върху производството на три модела – Seat Arona, Seat Ibiza и Audi A1. Всички те използват едва платформа – MQB A0, на която е изграден и Volkswagen T-Roc. Шасито ще се използва и от два нови модела на Skoda.

Производството на A1 ще позволи предприятието в Маторел да увеличи експорта си до над 80%. Освен това, благодарение на модела на Audi, ше бъдат открити допълнителни 500 работни места. Те са нужни и за производството на бъдещия флагман на Seat – кросоувърът Tarraco, който ще бъде готов през 2019 г.

 

 

 

 

 

 

 

 

topgear.bg