Играчите на Красимир Петков от Кюстендил се целят в 1/4-финалите за Купата на БФС

Детският тим на ФК "Кюстендил", родени 2005 г.

ФК “Кюстендил” надигра с класическото 3:0 “Дунав” (Русе) на стадион “Осогово”, предстои реванш след седмица

Много важна първа крачка към класиране за четвъртфиналната фаза на турнира за купата на БФС направи отборът на ФК “Кюстендил” – деца, родени 2005 година. На стадион “Осогово” младите играчи на треньора Красимир Петков категорично надиграха състава на “Дунав” (Русе), записвайки класическа победа в първата среща от осминафиналната двойка.

За победителите точни бяха Христо Георгиев, Дани Иванов и Теодор Николов, а реваншът е на 23 октомври на стадиона в Русе.

В предишния етап от турнира кюстендилските надежди отстраниха ФК “Олимпиец” (София) след успех с 2:3 на терена на 57-о училище в столицата. За победителите се разписаха Стоян Стоянов за 0:1, Теодор Кирилов за 0:2 и Лъчезар Иванов за 1:3. Домакините фиксираха крайното 2:3 в последната минута.

Юношите младша възраст на ФК „Кюстендил”, родени 2003 година, претърпяха тежка загуба като гости на основния претендент за Купата – „Лудогорец”, с 10:0, в първата среща. Реваншът за възпитаниците на Кирил Мицов е след седмица в Кюстендил, където ще търсят победа за самочувствие.

Тези двата тима на ФК “Кюстендил” са единствените представители от Югозападна България, които стигнаха до 1/8-финалите на турнира за Купата на БФС.