Гимнастичките от Кюстендил грабнаха медали от турнир в Благоевград, 9-годишната Карина Бурназка с бронз

Ансамбълът девойки младша възраст на "Велбъжд"

Сребърен и бронзов медал завоюва школата по художествена гимнастика на клуб “Велбъжд” на 2-рото издание на Купа „Пирин” в Благоевград. Трите ансамбъла показаха новите си композиции, а състезанието бе използвано като контрола преди Държавното първенство за ансамбли в категория „Елит”, което е на 27-28 октомври. В турнира в Благоевград участваха 300 гимнастички от България и Норвегия.

Талантливата Карина със своята майка и треньорка Габриела Бурназка

Ансамбълът на “Велбъжд”- девойки младша възраст се класира на призовото 2-ро място за изпълнението си на съчетание с 5 чифта бухалки. Девойките старша възраст се наредиха на 4-то място за композицията си с 5 въжета, а ансамбълът жени зае 5-а позиция за изпълнението си с 5 обръча.

Трите кюстендилски ансамбъла

С бронзово отличие се окичи Карина Бурназка в индивидуалната надпревара за Купа „Пирин”. 9-годишната талантлива грация се класира трета на съчетание без уред. На въже Карина остана 5-а при родените 2009 г., Б категория.

Габриела Стойнева също е 5-а, но на топка и 8-а на без уред при родените 2007 г., Б категория. При девойки старша възраст, Б категория, участва Виктория Петрова, като завърши 5-а в многобоя, след като се нареди 4-та на без уред и 5-а на топка.

Кюстендилският “Велбъжд” ще участва с 50 гимнастички на турнира за Купа “Локомотив” в София в края на тази седмица.