Присъждат посмъртно званието “Почетен гражданин” на Кюстендил на шофьора Румен Архипов, починал зад волана, но спасил 13 деца

Румен Архипов

Стотици граждани изпратиха в последния му път 54-годишния мъж

 

Община Кюстендил обмисля процедура да присъди посмъртно званието „Почетен гражданин” на шофьора Румен Архипов, който в последните секунди от живота си, вследствие инфаркт зад волана, успя да спре безпрепятствено микробуса и да спаси живота на 13 деца, които прибирал към домовете им. Днес семейството му го изпраща в последния му път.

Както вече в. „Вяра” съобщи, инцидентът се случва в село Слокощица на 15 октомври малко след 14,30 часа. След нелепия инцидент стана ясно, че във въпросния училищен автобус е липсвал възпитател и за това от страна на Регионалното управление по образованието започва проверка и ще се предприемат всички мерки по компетентност за изясняване на ситуацията.

Назначена е и техническа експертиза, която ще провери състоянието на превозното средство. Микробусът е задържан от полицията веднага след инцидента.

Под Хисарлъка и в социалната мрежа коментарите за геройската постъпка на “чичо Румен”, както го наричат учениците, не спират. Кюстендилци го познават като топъл, сърдечен и усмихнат добряк.

Семейството му, близки и приятели си взеха последно сбогом със “спасителя на деца” и го изпратиха в последния му земен път.

Екипът на в. „Вяра” изказва съболезнования на неговото семейство!