Футболистите от Сандански влизат в битка с банскалии без Роналдо

С голям интерес се очаква дерби мачът от 11-ия кръг за първенството на ЮЗ трета лига между отборите на „Вихрен” (Сандански) и „Банско”. Мачът ще се играе на градския стадион в Сандански в събота от 16 часа. В заниманията на санданския тим не се включиха Даниел Златков – българският Роналдо и Светослав Саватов заради контузии. При това положение и двамата се очертава да отпаднат от сметките на старши треньора на „Вихрен” Здравко Лазаров. Третият футболист, който няма да играе в съботния дерби мач, е Александър Якимов, който е наказан от ДК на ЗС на БФС за получения червен картон в изминалия мач срещу „Хебър” в Пазарджик. Старши треньорът на „Вихрен” Здравко Лазаров ще трябва да прекроява досегашния състав и да даде шанс на състезатели от резервната скамейка.
„Стягаме се като за голям мач срещу единия от силните отбори в групата, този на Банско, който е четвърти във временното класиране с 19 точки. Винаги срещите между двата отбора са наблюдавани с интерес. И този път ще бъде така. Уверени сме, че ще бъдем краен победител, за да заемем по-достойно място в таблицата”, споделиха групово футболистите на санданския тим.
Старши треньорът на „козлите” Димитър Крушовски няма да може да разчита на наказания основен футболист Петър Лазаров, който получи червен картон в изминалия мач срещу „Оборище” (Панагюрище). Има кой да го замести, така че място за притеснение за гостуването в Сандански няма. Наставникът на „Банско” Димитър Крушовски ще изведе на градския стадион в Сандански най-доброто, с което разполага в момента, и схемата на игра ще бъде такава, че да изненада отбора на „Вихрен” като домакини. Само при победа банскалии ще могат да се утвърдят в първите четири места в таблицата за временно класиране.