Дупнишкият „Марек Юнион-Ивкони” скача на „Пирин” (Разлог), африканските волейболисти на линия за първия мач от новия сезон

Стефан Георгиев е със счупена ръка и няма да може да вземе участие в двубоя

„Марек Юнион-Ивкони” ще излезе пределно мотивиран да спечели първия си мач от новия сезон във волейболната Суперлига. В неделя от 17 часа дупничани приемат „Пирин” (Разлог) в люто регионално дерби, като закачката между двата тима съществува от години насам, а срещите помежду им винаги са изпълнени с много страст и емоции.
„Всички момчета тренираха с максимална мотивация и с такава ще излезем и в първата си среща за шампионата. Надявам се волейболистите да покажат същия този хъс, който виждам на тренировките, и да се поздравим с победата”, сподели пред „Вяра” наставникът на дупнишкия клуб Виктор Карагьозов.
Той допълни, че няма проблеми с контузени състезатели, като изключение прави разпределителят Стефан Георгиев, който бе привлечен от Варна преди двайсетина дни. Плеймейкърът е със счупена ръка и няма да може да вземе участие в двубоя. Ивес Мутабаси от Руанда и Катбарт Малинга от Уганда почти сигурно ще излязат срещу тима от Разлог. Всички волейболисти трябва да бъдат картотекирани днес във волейболната федерация. По думите на специалиста, ако не се появят някакви форсмажорни обстоятелства, чужденците трябва да получат права и да бъдат на негово разположение още в неделя.
Относно очакванията му за новия сезон като цяло и дали пред тима има поставени цели, Виктор Карагьозов заяви:
„Все още не съм разговарял с нашия президент и не са ни поставяни никакви конкретни цели. Но аз като треньор, виждайки потенциала на момчетата, съм си поставил за цел да имаме по-добро класиране, отколкото имаше отборът през последните две години. Разполагам с добри волейболисти и мисля, че можем да се представим на високо ниво през новия шампионат”.