„Марек” затрудни водача „Хебър”, но не успя да вкара гол и загуби с 0:1 пред своите фенове

Момент от оспорвания двубой

Дупничани изпаднаха в голова суша, не могат да отбележат попадение в трети пореден мач

„Марек” затрудни максимално лидера в Югозападната трета лига „Хебър”, но в крайна сметка загуби с 0:1. Пред около 200 зрители на стадион „Бончук”, десетина от които бяха от Пазарджик, дупничани показаха огромен хъс и желание за победа, но не успяха да спечелят дори и точка от това свое домакинство.

Гостите бяха подкрепяни от своя агитка на „Бончук”.

Още след първия съдийски сигнал двата тима концентрираха усилията си в средата на терена, изобилстваха единоборствата и опасни ситуации пред двете врати почти нямаше. Най-интересното положение за гол дойде чак в 40-ата минута, когато Цветелин Тонев от „Хебър” засече опасен пас успоредно на голлинията, но ударът му мина встрани от вратата.
След почивката гостите увеличиха натиска си и откриха резултата в 56-ата минута. Централният нападател на гостите Георги Недялков се възползва от чудесно подаване на Кирил Георгиев и даде преднина на отбора от Пазарджик. Попадението подейства мобилизиращо на дупничани, които се опитаха да стигнат до равенството, но се затрудняваха в атака. „Марек” пробва удари от далеч и създаде няколко опасности пред противниковия вратар след ъглови удари, но така и не успя да вкара гол. В игра за дупнишкия клуб влезе дори и лекуващият контузия централен нападател и капитан Росен Йорданов, но и той не успя да помогне на съотборниците си в преследването на попадение. Това бе трети пореден мач, в който марекчани не успяват да реализират гол след загубата с 0:1 от „Сливнишки герой” в Дупница и 0:0 със „Септември” в Симитли миналия уикенд.
В 92-рата минута пък Евгени Гроздин от домакините получи директен червен картон, след като спря непозволено откъсващ се сам срещу стража на дупничани играч на „Хебър” и закономерно бе изгонен от игра.

Наставникът на „Хебър” Николай Митов

След двубоя наставникът на „Марек” Цветан Видински подчерта проблемите на тима си в атака.
„Не създадохме достатъчно голови положения и не успяхме да вкараме гол. Липсваха ни Росен Йорданов, който влезе в игра чак в 60-ата минута, и Димитър Владимиров в предни позиции. „Хебър” са сериозен отбор с добро финансиране и си спечелиха трите точки. Трудно се печелят срещи с толкова млади момчета, но ми хареса желанието им за победа и как се бореха на терена. Играем по честен начин и мисля, че сме на правилния път”, сподели старши треньорът на дупнишкия        клуб.
Предводителят на гостите Николай Митов заяви след двубоя:

Старши треньорът на „Марек” Цветан Видински

„Имахме няколко положения през първото полувреме, които можехме да реализираме и тогава мачът може би щеше да ни е по-лесен. „Марек” е боеспособен отбор, а и всички знаем колко трудно се играе тук. Доволен съм от футболистите си, които се хвърлиха в мача и се сбориха със съперника. За мен най-важното в момента е да печелим точки и така да успеем да се класираме за Втора лига”.

Съставът на „Марек”: Костадин Гоцев, Евгени Гроздин, Антонио Арсов, Денис Пидев (85 – Константин Митев), Иван Влахов, Бойчо Влахов (60 – Стойчо Недков), Джордж Николов, Даниел Георгиев, Робертин Атанасов (60 – Росен Йорданов), Александър Близнаков, Даниел Димитров