Хибридният Mercedes-Benz GLE ще минава 100 км на ток

През септември компанията Mercedes-Benz пусна изцяло новия GLE, който е разработен от нулата. Идеята беше всъдеходът да замени предишното поколение на модела, а не да бъде негово естествено продължение.

При премиерата компанията-производител разкри с какви силови агрегати ще се предлага автомобилът, а сега стават ясни подробности за бъдеща версия на модела с хибридно задвижване. Тя ще носи името GLE PHEV и ще се появи на пазара в края на 2019 г.

Благодарение на новата система, всъдеходът ще може да изминава само на електричество 100 км – нещо, което досега нито един хибриден автомобил не е правил. Засега не се съобщава обаче с какъв двигател с вътрешно горене ще бъде оборуван моделът – бензинов или дизелов.

Бъдещият Mercedes-Benz GLE PHEV, моделна година 2020, ще трябва да помогне на концерна Daimler да покрие новите екологични стандарти и ще стане част от плана на марката Mercedes да електрифицира цялата си гама – от A-Class до S-Class. Тя ще включва стандартни и зареждащи се хибриди, както и изцяло електрически модели.

 

 

 

 

 

topgear.bg