Кметът Котев показа потенциала на Сандански като туристическа дестинация на китайско-български форум

Кметът на Сандански Кирил Котев представи презентация за курортния град по време на китайско-български културно-туристически форум. Събитието се проведе по инициатива на Министерството на туризма, Народна община на провинция Ляонин, със съорганизатори Бюро за международни връзки при община Ляонин, Китайски културен център в София и Българо-китайска камара за индустриално развитие.

Презентацията на Кирил Котев разкрива потенциала на Сандански като туристическа дестинация, предимствата на общината и възможностите за инвестиция и сътрудничество пред делегацията от Китай.

На форума присъстваха зам.-министърът на туризма Ирена Георгиева, посланикът на Китай в България, представители на община Ляонин, представители на бизнеса, туристически компании от Китай и други. Целта на форума бе да се стимулира сътрудничеството в областта на туризма в рамката „16+1“ за представяне на природните ресурси, практически бизнес диалог и възможност за конкретно сътрудничество с представители на бизнеса. От община Сандански участници във форума бяха още  Георги Митрев и Николай Карагьозев.