Реджеп Ердоган: Убийството на Джамал Хашоги е било планирано

Реджеп Ердоган

Искам да изкажа своите съболезнования към годеницата на журналиста Хатидже Дженгиз, това каза турският президент Реджеп Ердоган за убийството на саудитския журналист Джамал Хашоги на конгреса на управляващата югоизточната ни съседка Партия на справедливостта и развитието (ПСР).

Ердоган представи пред членове на формацията турската версия за изчезването на критика на Рияд. По думите на Ердоган ликвидирането на Хашоги е било планирано отдавна. “Саудитците са използвали предстоящата сватба. Първото посещение на Хашоги в мисията е било на 28 октомври. На 1 октомври е бил изпратен 15-членният екип, който е ликвидирал опонента”, посочи още Ердоган. Хашоги изчезна на следващия ден в мисията. “Признанието за убийството (на 20 октомври) показва, че престъплението е било планирано”, каза още Ердоган. Рияд призна за смъртта на опонента на властта в близкоизточната монархия. Според саудитската версия той е намерил смъртта си при сбиване в консулството.

Междувременно анкарският в. „Хюриет” съобщи, че турски полицаи са обискирали вила в близката до Истанбул провинция Ялова. Според разследването имотът е бил използван от убийците на Хашоги.

 

 

 

 

 

 

 

novini.bg