Комбито Lada Vesta SW излиза в спортна версия

Най-големият руски производител AвтоВАЗ в продължение на месеци отричаше твърденията, че подготвя спортна версия на комбито си Lada Vesta SW. Прототип на модела обаче беше засечен в няколко руски града, като детайли от машината да покрити с камуфлажна лента.

От публикуваните в социалните мрежи фотографии става ясно, че автомобилът има по-голям пътен просвет в сравнение със стандартния модел. На покрива е поставен антена, която бе сравнена с плавник на акула, а също така и малък спойлер над задната врата. Останалите промени са умело замаскирани.

Очаква се комбито да получи същите подобрения в аеродинамиката, с които разполага и спортния седан Lada Vesta Sport. Той ще разчита и на двигателя от този модел – 1,8-литров, атмосферен с мощност 145 к.с. Той се комбинира само с 5-степенна механична скоростна кутия.

Сред другите промени при автомобила попадат 17-цолови джани, нови спирачни механизми, различни амортисьори и пружини, както и богато оборудване на салона. Засега няма яснота за цената на комбито, но се очаква тя да бъде около милион рубли (13 320 евро).

 

 

 

 

 

 

 

Home