Адският Demon получи две турбини (ВИДЕО)

Ателието SpeedKore подготви за тунинг-изложението SEMA доработени версия на масъл-кара Dodge Challenger SRT Demon. Тя е получила каросерия от въглеродни нишки и V8 двигател, чиято мощност е увеличена от 852 к.с. на 1419 к.с. Това позволява на машината да измине дистанция от ¼-миля (402 метра) за 8,77 секунди. Стандартият Demon прави същото за 9,65 секунди.

Използвавето на въглеродни нишки в каросерията е позволило намаляване на теглото, но с колко точно, не се съобщава. Вместо механичен компресор, 6,2-литровият V8 мотор е получи две турбини Precision Billet T4, което позволява достигане на мощност от 1419 к.с. (на маховика) и 1200 к.с. (на колелата). Последната бройка от Challenger SRT Demon заедно с тази на Dodge Viper бяха продадени по-рано тази година на аукцион в САЩ за 1 млн. долара. При това минималната цена на масъл-кара при дилър в Щатите е 84 985 долара.

Мястото на този модел беше заето от модификация Redeye, която развива 808 к.с. Тази машина разчита на същия 6,2-литров V8 с механичен компресор, който е свързан с 8-степенна автоматична скоростна кутия с усилен хидротрансформатор.

Ускоренето от 0 до 100 км/ч при SRT Hellcat Redeye отнема 3,75 секунди, а драг-дистанция от ¼-миля става за 10,8 секунди.

 

 

 

 

 

 

 

topgear.bg