Закупиха 2 нови апарата за хемодиализа за болницата в Самоков

С решение на Общински съвет-Самоков общината закупи два нови хемодиализни апарата за отделението по хемодиализа към МБАЛ-Самоков. Апаратите отговарят изцяло на новия медицински стандарт. В отделението средногодишно се извършват около 3350 диализи, като средно месечно от там преминават около 24-ма пациенти. За миналата година извършените диализи са 3364, а за деветте месеца на тази – 2237.

С наличието на двата нови апарата ще се облекчи работата на екипа на отделението по хемодиализа и ще се подобри качеството на медицинската услуга. Също с решение на Общински съвет –Самоков бе закупена и операционна маса за родилната зала на акушеро-гинекологичното отделение.
Ръководството на МБАЛ-Самоков в лицето на управителката на лечебното заведение д-р Красимира Ковачка благодари на Общински съвет-Самоков и кмета на община Самоков Владимир Георгиев за закупената медицинска апаратура, с която бяха доокомплектовани двете отделения – отделението по хемодиализа и акушеро-гинекологичното отделение.
Пускането в експлоатация на новите апарати за хемодиализа стана в присъствието на самоковския градоначалник, неговата заместничка Люба Кленова, управителя на болницата д-р Красимира Ковачка и доц. д-р Ненчо Ненчев – нефролог, консултант, работещ в отделението по хемодиализа, лекари от болницата, медицински специалисти, медии.

Самоковската болница обслужва и нуждаещите се от лечение хора от общините Долна баня и Костенец, в т.ч. и двете отделения по хемодиализа и акушеро-гинекологичното отделение.