Бил от Благоевград се бори за „Грами” с парче, нахвърляно в метрото на Ню Йорк

Пианистът Васил Василев-Бил от Благоевград ще се бори за “Грами” с джаз парче, написано по поръчка на легендарния кубински музикант Артуро Сандовал.
Композицията “5 сутринта в Манхатън” е нахвърляна в нюйоркското метро на зазоряване, а десетина часа по-късно, като на магия, е записана в студио, сподели музикантът.

5,00 ч. сутринта в Манхатън. Един български музикант нахвърля ноти на бял нотен лист в нюйоркското метро и пише музика. Композиция, която по-късно ще го отведе до световни имена от музикалния шоубизнес, а може би и до награда “Грами“.
Той признава, че тези часове обаче са били най-голямото изпитание в живота му. За 56 минути записва парчето с Артуро Сандовал, като част от партитурите се дописват по време на самото изпълнение.
“Бързането беше не само заради влудяващото темпо на живот в Ню Йорк, а и защото същия ден Артуро Сандовал имаше самолетен билет за поредния си ангажимент по света”, каза още Васил Василев-Бил.
38-годишният пианист е роден в Благоевград. Той успява да извърви пътя от България, през Швейцария и Италия и да стигне да САЩ – меката на шоубизнеса, където родният музикант ще се бори за престижната награда “Грами”.