20 000 КМ ЕЛЕКТРОПРОВОДИ ОБХОДИ ЧЕЗ РАЗПРЕДЕЛЕНИЕ В ПОДГОТОВКАТА НА МРЕЖАТА ЗА ЗИМНИЯ СЕЗОН

Компанията извърши 704 км просеки

ЧЕЗ Разпределение завърши профилактиката и ремонтните дейности на електроразпределителната мрежа в Западна България, с което я подготвя за традиционно нарастващата консумация и лошите метеорологични условия през зимния сезон.

В рамките на подготовката на съоръженията служители на дружеството обходиха 20 000 км електропроводи средно напрежение, извършиха 704 км просеки на мрежа средно и високо напрежение и окастриха клони на 91 хил. дървета, засягащи мрежа ниско напрежение. Компанията подмени 5179 изолатора, вложи 7 тона проводници средно напрежение и монтира общо 476 стълба. Извършена е ревизия и профилактика на подстанциите, собственост на компанията, както и на 1200 трафопоста. Подменени са 10 тона трансформаторно масло.

В рамките на подготовката на мрежата за зимния сезон е извършено облитане с дрон на въздушни електропроводи, както и заснемане с термовизионна диагностика и  ултразвуков детектор и са предприети мерки за привеждане на съоръженията в изрядно състояние.

Транспортните средства и специални машини са напълно оборудвани, попълнен е аварийният резерв на дружеството и са осигурени необходимите материали и специално работни облекло на служителите. Аварийните екипи на дружеството са мобилизирани в постоянна готовност за реакция. В случай на извънредни обстоятелства и природни бедствия, компанията е готова да увеличи екипите на ефективно дежурство.