Полицейските заплати няма да се увеличават

Увеличение на полицейските заплати не е планирано в бюджета. Това заяви в коментар пред журналисти вътрешният министър Младен Маринов. Той взе участие в конференцията “Трафик на хора и киберпрестъпления” по повод Европейския ден за борба с трафика на хора.

Заплатите на полицейсите служители ще бъдат увеличени в рамките на 10% увеличение в бюджетния сектор, като в рамките на това ще се правят съответните преразпределения.

По случая със задържания в Испания българин, част от екипажа на кораб, на който са открити 1400 кг кокаин, Маринов обясни, че полицията предварително е имала комуникация с партньорите. Операцията по задържането на наркотика обаче е изцяло на испанските власти.

Маринов обясни, че ако по линия на международното сътрудничество се изисква информация, тя ще бъде дадена и с това българското участие приключва.

Вътрешният министър не даде повече информация по случая със стрелбата на двамата военни магистрати, за която стана ясно вчера.

Припомняме, двама се разследват по случай на стрелба в центъра на София от 22 октомври.

Маринов обясни, че постовете на двамата налагат разследването да се извърши от други служби – в случая Военна полиция и Национална следствена служба. МВР е предприело действията, които имат по закон – да запазят произшествието, да уведомят компетентните органи и да са изцяло на тяхно разположение, ако се наложи друго съдействие.

 

 

 

 

 

news.bg