Постижение! Малките футболисти от Кюстендил влязоха в Топ 8 на България

Детският тим на ФК "Кюстендил", родени 2005 г.

Играчите на Красимир Петков се класираха за четвъртфиналите след две убедителни победи над “Дунав” (Русе)

 

Детският тим на ФК “Кюстендил” намери място сред най- добрите 8 отбора в България в турнира за Купата на БФС. Това е излючителен успех за младите таланти, родени 2005 година, с треньор Красимир Петков. Кюстендилските футболни надежди продължават уверено напред в надпреварата, след като на два пъти се наложиха над тима на “Дунав” (Русе).

Преди седмица кюстендилци се наложиха у дома с 3:0 над съперника, като за победителите точни бяха Христо Георгиев, Дани Иванов и Теодор Николов.

При реванша те записаха нов успех, този път с 2:0 като гости на “Дунав” в Русе, а точни за крайния успех на ФК “Кюстендил” бяха Стоян Стоянов и Теодор Кирилов. Така с общ резултат 5:0 тимът продължава сред най-добрите 8 в България. Предстои жребий за 1/4-финалите от турнира за Купата на БФС, в него възможните съперници на ФК „Кюстендил” са отборите на ЦСКА, “Локомотив” (Пловдив), “Лудогорец” (Разград), “Левски”, “Славия”, “Берое” (Стара Загора) и “Ботев” (Пловдив).

При юношите младша възраст, родени 2003 година, ФК “Кюстендил” бе елиминиран от силния тим на “Лудогорец”, след като загуби катастрофално и в двете срещи.