Треньорът на „Марек Юнион-Ивкони” Виктор Карагьозов: Имаме огромни шансове срещу „Нефтохимик 2010” в Бургас

Мотивацията ни е на 100%, независимо срещу кой съперник се изправяме, категоричен е наставникът на дупнишкия клуб

„Марек Юнион-Ивкони” ще се изправи срещу шампиона „Нефтохимик 2010” в най-тежкото си гостуване през целия сезон. Бургазлии категорично са най-силният отбор в Суперлигата, но в момента са разсеяни поради ангажиментите си във втория кръг на Шампионската лига. В сряда вечерта те отстъпиха с 2:3 гейма на сръбския „Войводина” (Нови Сад) в своята зала „Младост” и няма как мислите им да не са насочени към реванша на 31 октомври, сряда. „Нефтохимик” започна сезона и със загуба на родната сцена – на старта на волейболния ни шампионат претърпя поражение с 0:3 гейма у дома от „Добруджа”. Наставник на тима от Бургас е Найден Найденов, който записа името си със златни букви в историята на дупнишкия волейбол, печелейки четири поредни пъти шампионската титла на България. Той със сигурност познава добре играта на „Марек”, но съставът вече е променен, което може да помогне на тима от Дупница. Почеркът на новия наставник на марекчани Виктор Карагьозов вече си личи и според феновете на волейбола в града бъдещето пред любимия им клуб е светло.
„Очаквам да дадем всичко от себе си и да покажем възможностите си. Ако съумеем да играем на нивото, на което можем, имаме огромни шансове срещу „Нефтохимик”. Ще разберем какво ще се случи в процеса на мача. Ще видим и в какво състояние ще бъде съперникът след тези две поредни загуби, които допусна. Отиваме да се борим. Мотивацията ни няма да бъде по-различна отколкото срещу всеки друг противник. Няма значение дали играем срещу шампиона „Нефтохимик”, „Левски”, ЦСКА, или пък „Дея Спорт”. Нагласата ни ще бъде на 100% срещу всеки един отбор в първенството. Ако пък са по-добри, нека ни победят”, сподели пред „Вяра” Виктор Карагьозов.
Той ще може да разчита на състава, който победи „Пирин” (Разлог) с 3:2 гейма в Дупница миналата неделя. Ангел Велков и Ивес Мутабази, които бяха заменени принудително в мача с разложани поради контузии, вече са напълно възстановени и са на линия за сблъсъка с шампионите. Двубоят е в неделя от 17,30 в бургаската зала „Младост”.