ЧЕЗ РАЗПРЕДЕЛЕНИЕ ПОДОБРЯВА ЕЛЕКТРОЗАХРАНВАНЕТО НА НАСЕЛЕНИ МЕСТА

ЧЕЗ РАЗПРЕДЕЛЕНИЕ ПОДОБРЯВА ЕЛЕКТРОЗАХРАНВАНЕТО НА НАСЕЛЕНИ МЕСТА В ОБЩИНИТЕ БЯЛА СЛАТИНА И ВРАЦА

Компанията ще работи за повишаване на качеството на услугата и в общините Петрич и Сандански

 ЧЕЗ Разпределение България стартира модернизация на електропрород 20 kV „Сокол“, който доставя електроенергия на селата Бъркачево, Соколаре, Враняк и Габаре в община Бяла Слатина, както и на с. Върбица в община Враца. Компанията ще извърши реконструкция и монтиране на автоматизирани дистанционни управляеми устройства, с което ще се подобри сигурността и качеството на електрозахранването в района. Инвестицията в проекта е на стойност близо 120 хиляди лева.

Автоматизираните устройства, ще индикират участъка с късо съединение. Същевременно автоматично ще отделят повредения участък от електропровода, като по-голямата част от клиентите, захранвани от него, ще остават незасегнати от аварията. Всичко това ще доведе и до много по-бърза реакция от страна на дружеството при евентуални повреди и много по-кратко времетраене на безтоковите паузи.

С цел осигуряване на безопасна работа на служителите по време на реконструкцията и защитата на живота и здравето им, компанията ще извърши планирани изключвания на електрозахранването в посочените села на 6, 8 и 9 ноември от 08:30 до 17:00 ч.

Подобрителни дейности ще се извършват и по електропровода, захранващ населени места в общините Петрич и Сандански. В резултат се налагат изключвания на електрозахранването на 5 ноември, в рамките на работния ден, в селата Враня, Капатово, Катунци, Петрово, Хърсово, Бельово, Голешево, Горно Спанчево, Ковачево, Кромидово, Левуново, Лехово, Ново Ходжово, Ново Кономлади, Пиперица, Пирин, Хърсово, Яново, Черешница и в Леярски цех, с. Ново Делчево.

На разположение на клиентите е мобилната версия на сайта на ЧЕЗ www.m.cez.bg. В секция Е-услуги, меню „Аварии и текущи ремонти“ клиентите имат възможност да получат информация в реално време за непланираните прекъсвания на електрозахранването в техния район, както и очакваното време за неговото възстановяване. Информация за прекъсванията на електрозахранването може да се получи и на денонощната телефонна линия 0700 10 010.

Пресцентър на ЧЕЗ България

е-mail: communications@cez.bg