С питка и сол туристите на Силвия Михова посрещнаха планински водачи в Кюстендил

Туристи от дружество “Осогово” посрещнаха участниците в Националния планински траверс 4-та категория по НСК „Осогово –  2018”

 

Центърът на града бе огласен от песните на хор “Осоговско ехо” за началото на Националния планински траверс 4-та категория по НСК

 

С питка и сол на площад „Велбъжд“ в Кюстендил представители на местното туристическо дружество „Осогово“, в лицето на секретаря Силвия Михова, посрещнаха участниците в Националния планински траверс 4-та категория по НСК „Осогово-2018”.

Центърът на областния град бе огласен от планинарски песни в изпълнение на туристическия хор „Осоговско ехо“ и други любители на планината. В импровизираната музикална програма се включиха гостите от клуб “Златна есен”-Разград. Всеки участник получи и информационни материали за забележителностите в Кюстендилския регион, и по-специално туристическите дестинации.

До неделя в Осоговската планина инструктори по туризъм, планински водачи и изявени туристи от страната ще участват в Националния планински траверс 4-та категория по НСК „Осогово –  2018”. Проявата има за цел да повиши квалификацията на кадрите по пешеходен туризъм в методическо, организационно и техническо отношение. Програмата включва лекции, дискусии и преходи в Осоговската планина. В първия ден гостите проведоха кратка разходка до средновековната крепост в Хисарлъка и секвоите в местността Ючбунар, след което се отправиха към местността Три буки. В програмата е включено изкачване на връх Руен, както и един от рядко красивите маршрути в планината – местността Голям Предел – Брезовски рид – с. Слокощица. Ще бъде посетен и водопадът при село Полска Скакавица. По екопътеката до гр. Земен е предвидено да се посети и Земенският манастир. В програмата са включени и забележителностите на града -Художествената галерия, къщата на Димитър Пешев и други по желание на туристите обекти. „Маршрутите са добре маркирани и почистени и туристите от ТД „Осогово“ и са готови да посрещнат гостите“, сподели секретарят на дружеството Силвия Михова.