13 модерни автомобила кацнаха на паркинга пред пернишката полиция, поповете Людмил и Борис отслужиха водосвет

Губернаторът Ирена Соколова награди тазгодишния победител в националния конкурс „Пътен полицай на годината“ Румен Евтимов

 

На официална церемония бяха връчени ключовете на 13 нови автомобила VW Tiguan и Great Wall Hover за структурите на МВР в областта. Беше отслужен и водосвет за безаварийно и безпроблемно изпълняване на служебните ангажименти с тях от отците Людмил и Борис от храма „Св. Иван Рилски” в областния град.

На тържеството присъстваха областният управител Ирена Соколова, кметът на община Перник Вяра Церовска, председателят на Окръжен съд – Перник Калин Баталски, директорът на РДПБЗН Емил Марков и директорът на ТДНС Красимир Костадинов.

Автомобилите са за поделенията в Перник, Радомир, Брезник и Трън.
Ключовете връчи директорът на Областната дирекция старши комисар Димитър Попов. Той пожела на служителите да ги ползват по предназначение, за гарантиране сигурността и безопасността на гражданите от региона.
„Тези автомобили са доказателство за грижите към служителите на МВР, за тяхната сигурност. Когато сте обезпечени и сигурни, вие ще можете по-успешно да изпълнявате ангажиментите си и да гарантирате спокойствието на хората“, каза областният управител Ирена Соколова. Губернаторът награди и тазгодишния победител в националния конкурс „Пътен полицай на годината“ Румен Евтимов. Той и колегата му Мартин Стоянов, също участвал в конкурса, бяха поканени от г-жа Соколова да посетят Брюксел в рамките на три дни.
Кметът Вяра Церовска също поздрави представителите на полицията за новата придобивка, подчертавайки, че трябва да благодарим на правителството за осигурения щит за сигурността на страната. А основата на този щит са именно хората, работещи в структурите на МВР. Автомобилите са доставени в изпълнение на проект по Фонд „Вътрешна сигурност“ на ЕС „Подкрепа за справянето с миграционния натиск по българските външни граници“, като част от средствата за спешно подпомагане в размер на 160 млн., които ЕС отпусна на Р. България през есента на 2016 г. Те са оборудвани с комуникационен терминал ТЕТРА, система за автоматична идентификация на регистрационните номера на моторните превозни средства, таблетно устройство, светлинно-звукова система, конуси с разтегателни бариери.
Новите коли са предназначени за опазване на обществения ред в граничните зони. Те са за областните дирекции на МВР, на чиято територия има външни граници за ЕС.