„Германея” надви с 4 гола „Балкан” в Ботевград, Калоян Йосифов с хеттрик за сапаревобанци

Атанас Стоилов

Футболистите на “Балкан 1929” претърпяха тежко поражение с 0:4 в двубоя от 14-ия кръг на Югозападната трета лига срещу тима на “Германея” (Сапарева баня). Футболистите на Иван Редовски изиграха безспорно най-слабия си двубой от началото на първенството като домакини.
Още през първото полувреме в редиците на домакините се забеляза липса на идея в предни позиции и не успяха да застрашат вратата на гостите по никакъв начин. Футболистите на “Германея” закономерно поведоха в 32-рата минута. Тогава Калоян Йосифов от фаул обстрелва директно вратата на домакините, вратарят им Емил Петров не се намеси добре и допусна кълбото зад себе си за 0:1. Две минути по-късно К. Йосифов отляво центрира остро и ниско по тревата и намиращият се на втора греда ВикторТеодосиев с крак отклони кълбото за 0:2. През второто полувреме отборът на „Германея” разчиташе на контраатаки и тактиката на старши треньора Атанас Стоилов успя.

В 65-ата минута Милен Иванов след рейд по левия фланг с прехвърлящ пас насочи топката към Калоян Йосифов, намиращ се на втора греда, който направи резултата класически – 0:3.

Отборът на “Балкан 1929” така и не намери сили да се противопостави, а плановете им бяха тотално объркани. Домакините не успяха да създадат нито едно чисто голово положение пред вратата на своя опонент. Голяма роля за това изигра и безупречната роля на защитния вал на гостите, който бе затворил всички възможни пролуки. В 86-ата минута отборът на “Германея” като по чудо се размина с 4-то попадение. Тогава след центриране от корнер Кристиян Петров от 6-7 метра като по чудо изпрати топката в аут.

В добавеното време защитата на балканци за пореден път бе пробита и този път прошка нямаше. Висока топка в наказателното поле на домакините бе засечена от Димитър Чечев за 0:4.

След днешната загуба отборът на „Балкан” запазва своето 12-о място в класирането. Те обаче ще бъдат изправени пред поредното предизвикателство, след като гостуват на един от фаворитите в групата – тима на “Оборище” (Панагюрище) в следващия 14-и кръг на Югозападната трета лига. Двубоят ще се играе на 10 ноември (събота) от 14,00 ч.

След мача наставникът на „Германея” Атанас Стоилов сподели: „Много добра игра на футболистите, на които гласувах доверие в този мач. Всички те спазиха моите указания и резултатът е налице. Следващият ни мач е в събота в Сапарева баня срещу отбора на „Сливнишки герой”.