С еластична ограда спират безстопанствени животни на входа на Кюстендил

Радослав Боюклийски

Шефът на КАТ Р. Боюклийски: Съставени са 3 акта на стопани

Еластична ограда ще спира разхождането на безстопанствени животни на пътя Кюстендил-София в участъка преди село Ябълково. Тя ще бъде поставена в района на КАТ и ще е готова до края на годината. Това информираха комисар Васил Паргов, началник „Охранителна полиция”, и Радослав Боюклийски, началник сектор „КАТ-Пътна полиция”.

Безстопанствени коне се разхождат по пътя на входа на Кюстендил.

Оградата ще започва от бившия мотел „Сайма” и ще продължи до табелата на входа на Кюстендил, а целта е предотвратяване на инциденти с излезли на пътното платно животни. До решението се стигна след разговори между представители на ОПУ- Кюстендил, ОД на МВР и община Кюстендил.

„Държа да подчертая, че това е плод на общи усилия. Участъкът от мотела до пътния възел за ГКПП-Гюешево ще бъде направен от ОПУ, а останалата част – от община Кюстендил, която стопанисва този участък”, заяви комисар Васил Паргов.

„От началото на годината досега са съставени 3 акта на стопани на животни, изскочили на пътя – кон, крава и коза, за късмет пътнотранспортни произшествия с участието на животни не е имало”, заяви Радослав Боюклийски. Според него на 90% ще бъде ограничено преминаването на животни на платното.