ЧЕЗ РАЗПРЕДЕЛЕНИЕ РЕНОВИРА ЕЛЕКТРОПРОВОДИТЕ, КОИТО ЗАХРАНВАТ БИСТРИЦА, ЖЕЛЕЗНИЦА И В.З. СИМЕОНОВО

Дейностите по подобряване на електрозахранването ще бъдат осъществени на 6, 7 и 8 ноември

ЧЕЗ Разпределение извършва реконструкция и модернизация на електропроводите, които захранват столичните Бистрица, Железница и в.з. Симеоново.  Дейностите по реновиране на съоръженията ще повишат качеството и надеждността на електрозахранването на клиентите в тези райони.

За осигуряване на безопасната работа на служителите и защита на живота и здравето им се налага извършването на оперативни превключвания, които ще доведат до кратковремени прекъсвания на електрозахранването на 6, 7 и 8 ноември межу 08:30 и 17:15 ч. Клиентите, които ще бъдат без електрозахранване по-продължителен период от време ще бъдат уведомени съгласно нормативните изисквания чрез средствата за масова информация и на сайта на компанията.

„Разбираме, че естеството на работа води до смущения на комфорта на клиентите, но ние сме длъжни да осигурим безопасността на нашите служители. Призоваваме хората за малко търпение, защото тези дейности ще осигурят спокойствието им в дългосрочен план. Поемаме ангажимент да работим максимално оперативно и да сведем до минимум прекъсванията“, каза Васил Василев, директор „Експлоатация и поддържане“ в ЧЕЗ Разпределение България.

Межувременно дружеството монтира дистанционно обслужвани електромери в сателитните селища около София, които ще дадат възможност за постоянен мониторинг на мрежата и на качеството  на доставяната електрическа енергия. Това ще доведе до повишаване на надеждността на услугата. Предвижда планираните прекъсвания, свързани с тези дейности, да приключат до края на месец ноември.

Пресцентър на ЧЕЗ България

е-mail: communications@cez.bg