Кюстендилските каратеки Веселин Димитров и Велизар Колешански летят за Световното по олимпийско карате в Испания

Шестте български каратеки с треньорите си

Б. Иванов: Конкуренцията ще е убийствена, при мъжете ще има по близо 100 участници в категория. Олимпийската квота е само за победителя

Двама кюстендилци отпътуваха с националния тим на България за Мадрид, Испания, където ще се проведе Световното първенство по карате. Шампионатът на планетата започва от 6 ноември, а сред 6-те каратеки, които попаднаха в българския тим, са Веселин Димитров и Велизар Колешански. Димитров ще представя страната ни в кат. 67 кг, а Колешански – в кат. 84 кг.

“Конкуренцията ще е убийствена, в категориите при мъжете има по близо 100 участници, или представители на близо 100 държави. Само победителят в дадена категория обаче ще получи директна квота за Олимпийските игри”, каза кюстендилският специалист Борислав Иванов, който е селекционер на националните отбори и един от пом.-треньорите в националния отбор.

България ще бъде представена на СП по олимпийско карате с 6-има каратеки – трима при мъжете и трима при жените. В шампионата ще участват общо 1117 състезатели от 140 държави. Най-многобройна е категорията на Веселин Димитров, до 67 кг, където участниците са 98.