Кучето Виктор с водач Радослав Златков задържа “нарушител” пред над 400 деца в Кюстендил

Служителите от Специализираното тактическо звено закопчаха извършители на престъпление.

Стадион “Осогово” се превърна в сцена от екшън филм с гонки и стрелба при демонстрация на полицията

 

Преследване на извършители на тежко престъпление с автомобили, принудително спиране на колата беглец и задържане на престъпници. Всичко това видяха над 400 деца от учебни заведения в Кюстендил по време на демонстрация от служители от ОДМВР.

Полицейското куче Виктор, с водач Радослав Златков

Стадион “Осогово” в областния град се превърна в сцена от екшън филм, а уменията на униформените бяха аплодирани от малчуганите, които се оказаха и много любопитни.

Кучето Виктор и неговият водач Радослав Златков в акция по задържане на нарушител

„Демонстрацията е по повод празника на полицията, който е на 8 ноември. Представихме МПС, оборудване, защитни средства и въоръжение, ползвани от полицаите”, заяви директорът на ОД на МВР-Кюстендил Елиaн Стамболийски.

Демонстрацията започна с уменията на полицейското куче Виктор, с водач Радослав Златков. Кучето, което е на 2 години и 9 месеца, задържа бягащ нарушител.

Децата проявиха голямо любопитство към професионалната техника.

„С това куче работя от около година. Обучено е да изпълнява патрулно-постова дейност, задържане на нарушители и охрана на масови мероприятия. До момента е участвал в 4 акции”, заяви Златков.

Комисар Елиан Стамболийски

Гонката на автомобили между полиция и извършители на тежко престъпление, при която имаше и стрелба, завърши с щракване на белезници и задържане на лицата, които бяха отведени със служебен автомобил в полицейското управление. След възторженото изживяване да бъдат свидетели на показаните професионални техники гостите и най-вече децата се запознаха с помощните и защитни средства, оборудването на специализираните автомобили, въоръжението.

Демонстрацията служителите от Специализираното тактическо звено за бързи действия и Охранителна полиция организираха и осъществиха по случай предстоящия професионален празник на българските полицаи.