Учителката по български език Анелия Иванова от Долна баня стана хаджия в Израел

Хаджи Анелия Иванова почерпи с бонбони членовете на пенсионерския клуб “Надежда” и откри дневните седенки

 

И членовете на пенсионерския клуб “Надежда” в Долна баня с председател Атанаска Лазарова откриха тазгодишния есенно-зимен сезон на сбирките на дневната седянка.

На първата си среща те с внимание и голям интерес слушаха увлекателния разказ на вече станалата хаджия главен учител в Средното училище “Неофит Рилски” Анелия Иванова – учител по български език и литература в долнобанската гимназия. Тя наскоро е посетила Израел, като се е докоснала до светите места в Йерусалим – Божи гроб и Стената на плача, пътя  на Исус Христос до Голгота, река Йордан, църквите и храмовете по тези свети места.

Наистина едно невероятно и незабравимо поклонническо пътуване през времето, вековете и легендите, което остава в спомените на всеки човек. И макар и косвено, чрез разказа, видяното и преживяното от хаджи Анелия Иванова присъстващите мислено направиха разходка из свещените места по онези далечни земи. А тя им обеща, че на следващата среща ще им покаже в снимки и видео онова, което е видяла по време на екскурзията и естествено запечатала на своя фотоапарат и камера.

С пожелание за здраве и успешен нов сезон на дневната седянка хаджи Анелия Иванова почерпи всички жени с бонбони, а по време на нейния разказ горя специално донесената от Божи гроб църковна свещ, както и всички се докоснаха до подаръка – дървено кръстче.