Грозни сцени по футболните терени белязаха 9-ия кръг на  Софийската ОФГ – Изток

Грозни сцени по футболните терени съпътстваха мачовете от изминалия девети кръг на Софийската ОФГ-Изток заради спорни отсъждания на съдиите за дузпи на гостуващите отбори.

Дебрито на кръга между отборите на “Рилец” от самоковското село Говедарци и ОФК „Елин Пелин” завърши миролюбиво 1:1. Първи поведоха домакините с красив гол от пряк свободен удар на Йордан Николов през първото полувреме, а гостите чрез Илиян Русинов изравниха от дузпа в края на срещата. Така отборът на “Рилец” (Говедарци) запази лидерската си позиция в четвъртия ешелон вече с актив от 20 точки и голова разлика 12:2, а пък гостите от ОФК „Елин Пелин” отново останаха на втората позиция в класирането с 19 точки и голова разлика 13:2, но и с мач по-малко.

И в другото дерби между отборите на “Мътивир” (Ихтиман) и “Бенковски” от град Костенец на стадиона в средногорския град имаше грозни сцени. Първи в резултата поведоха гостите с гол на Йордан Йорданов, а в края на първото полувреме, когато футболистите на домакините атакуваха съдията заради отсъдена в полза на “Бенковски” дузпа, мачът бе прекратен и съответно бе присъдена служебна победа с 4:0 за футболистите от град Костенец, които остават на трета позиция с вече 18 точки и голова разлика 20:3, но и с мач по-малко.