„Струма” записа поражение в Марикостиново, „Огражден-1955” им вкара 3 гола

„Струма” претърпя загуба с 0:3 от „Огражден-1955” в Марикостиново. По този начин очакванията на наставника на „Струма” (Марикостиново) Атанас Терзиев да се стигне до домакинска победа срещу „Огражден 1955” не се оправдаха.

Причина за загубата бе фактът, че основни футблисти не успяха да излязат на зеления терен поради служебна заетост. При това положение старшията на „Струма” се принуди да вкара в игра футболистите от резервната скамейка. Първият гол в срещата бе отбелязан в 26-ата минута. След неразбирателство в защитата на домакините се получи рикошет в наказателното им поле след удар на Мариян Вангелов, вратарят на „Струма” Валери Терзиев изби и в добавката Вангелов  не сгреши за 0:1. Последваха пропуски на Атанас Пановски и Динчо Георгиев за гостите.
През втората част на срещата Динчо Георгиев от гостите изскочи очи в очи с вратаря на „Струма” Валери Терзиев, но не успя да го преодолее. По-късно пропуски за „Огражден” направиха Мариян Вангелов и Динчо Георгиев. В 70-ата минута Любо Вангелов отне топката на вратаря на домакините Валери Терзиев, който в стил Игита се опита да го излъже, но не успя и Вангелов го наказа с попадение за 0:2. Гостите направиха резултата класически за 0:3 в 81-вата минута, след като Георги Николов изведе по невероятен начин Стефан Назъров, който преодоля наред изпречилите му се футболисти от отбора на домакините и опъна мрежата зад стража Валери Терзиев. Четири минути преди края на мача Иван Цветков бе изведен в наказателното поле на домакините и насочената от него топка уцели дясната странична греда зад стража им Валери Терзиев.
Две различни мнения дадоха след мача наставниците на двата отбора.
„Без куп основни футболисти не можеше да се направи нещо особено. Иначе футболистите на „Огражден”, които са предимно млади, заиграха уплашени. За мен целият мач се игра на една врата, но три грешки на вратаря и защитата ни донесоха трите гола в нашата врата”, сподели наставникът на „Струма” Атанас Терзиев.
Старши треньорът на „Огражден” (Първомай) Васил Кръстев сподели: „Давам отлична оценка на всички футболисти, на които гласувах доверие в този мач. Бяха изпълнени указанията ми. Защитата бе подредена, атаките на нападателите бяха много качествени и само неточната стрелба бе причина резултатът да не бъде още по-голям в наша полза. Важното е, че победихме. В неделя, 11 ноември, от 15 часа ще домакинстваме на отбора на „Локомотив” от Генерал Тодоров”.