Кюстендилците Павел Ангелов и Дионосиос Мелехов грабнаха бронз от турнира по борба „Иван Петов-Гуньо” във Враца

Младите кюстендилски борци с треньора Радостин Палчев

Вицешампионът от СП в Будапеща – дупничанинът Кирил Милов, получи почетен плакет от кмета Калин Каменов

 

С две трети и две пети места се завърнаха най-малките възпитаници на спортен клуб по борба „Васил и Георги Илиеви” от втория турнир за деца и момчета „Иван Петов-Гуньо” във Враца. Младите кюстендилски надежди бяха водени от треньора Радослав Палчев.

С почетен плакет наградиха Кирил Милов (на снимката) с приятелката си Александрина Кючукова

С бронзови медали се окичиха Павел Ангелов кат. 48 кг и Дионосиос Мелехов кат. 75 кг при момчетата. Пети места записаха Деян Емилов кат. 30 кг при децата и Теодор Петков кат. 41 кг при момчетата.

На мемориалния турнир, организиран от врачанския клуб, присъства дупничанинът Кирил Милов, който се окичи със сребърен медал на Световното първенство по борба класически стил за мъже в Будапеща, и двукратният олимпийски шампион и треньор на българския национален отбор по борба Армен Назарян. В състезанието участваха повече от 130 състезатели от 15 отбора във възрастови групи 12-14 години и 15-16 години.

Кметът на Враца Калин Каменов откри надпреварата в памет на Иван Петков-Гуньо и връчи почетен плакет на Кирил Милов за постигнатия успех на шампионата на планетата. 21-годишният национал от лятото е състезател на врачанския клуб „Ботев 93“.